www.mamboteam.com
www.andornaktalya.hu
Kezdőlap
2024.06.17. 09:06
 
 
Böjti ételek fesztiválja 2016 PDF Nyomtatás E-mail

Ismét több százan jöttek el a harmadik adventi vasárnapon a polgármesteri hivatal előtti térre Andornaktálya leglátogatottabb rendezvényére, az immár hatodik alkalommal megrendezett Böjti Ételek Fesztiváljára.

Idén 11 csapat sütött-főzött. A Falukórus az elmaradhatatlan halászlével; az Agria Szabadidő Egyesület ropogós-fűszeres hallal és hagymás krumplival; a testvértelepülés Mihálygerge Önkormányzata sztrapacskával; az Egervölgye Nyugdíjas Klub gombás palacsintával és adventi süteményekkel; a Sportegyesület sült tökkel, sült gesztenyével és tócsnival; a Családi Napközi mákos gubával; Andornaktálya Önkormányzata gombapörkölttel; a Polgári Kör laskával, gancával, bólével; az Aranyhíd Egyesített Szociális Intézmény gofrival; a Református Egyházközség lapcsánkával; az Óvoda SzMK pedig karácsonyi süteményekkel készült.

A színpadon Nagyné Urvölgyi Diana ismertetője után elsőként Nyitrai Zsolt, Andornaktálya országgyűlési képviselője, miniszterelnöki biztos, majd Vámosi László, Andornaktálya polgármestere köszöntötte a résztvevőket, végül Agócs Ottó, Fülekkovácsi polgármestere ízes palóc nyelvjárással mutatta be települését és osztotta meg adventi gondolatait. (A felvidéki Fülekkovácsi küldöttsége idén az egyik kedves meghívott vendége volt a rendezvénynek. A Fülekkovácsi részét képező Kurtányban született 1826-ban az Andornakon elhunyt Mocsáry Lajos, a dualizmus korának híres politikusa. A vendégek a rendezvény előtt Szabó Zoltán jegyző úr kíséretében megkoszorúzták Mocsáry Lajos sírját, majd ellátogattak a Mocsáry kastélyba és a Nagykertbe.)

A helyiek műsora az andornaktályai Mesevár Óvoda, az egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola, az Ifjú Citerások, az Asszonykórus, a Református Egyházközség, végül a Falukórus színvonalas adventi összeállításaival folytatódott, majd Tuza László alpolgármester úr az unokáival együtt meggyújtotta a harmadik adventi gyertyát.

Némi technikai átállást követően a színpadi műsor ezután Csonka Zsuzsanna operaénekes, Mujahid Zoltán pop-sztár, Báder Ernő és Gonda László magas művészi tudásról árulkodó koncertjével folytatódott.

Külön színfoltja volt az idén a rendezvénynek az Önkormányzat által létrehozott Települési Értéktár Bizottság sátra, mely színes ismertetőjével hívta fel a figyelmet a helyi értékekre. A bizottság többek közt helyi értékké nyilvánította magát a Böjti Ételek Fesztiválját is, de, mint országosan egyedülálló adventi rendezvényt, felterjesztette a Heves Megyei Értéktárba való felvételre is. Örömhír Andornaktálya számára, hogy a Heves Megyei Értéktár Bizottság legutóbbi ülésén a Böjti Ételek Fesztiválját felvette a megyei értékek közé!

A rendezvényről ezúttal sem maradt el a gyermek-foglalkozató sátor, az élő betlehem az állatsimogatóval és az adventi totó, melynek nyerteseit a színpadi műsor végeztével sorsolták ki.

 

 

Köszönet valamennyi említett szervezetnek és intézménynek a sütés-főzésért valamint a színpadi műsorért, az NMI munkatársainak a szervezőmunkáért és a gyermekfoglalkoztatóban valamint az értéktári sátorban végzett tevékenységükért, a közmunkásoknak - Mester Zsolt vezetésével - a színpad illetve sátrak felállításáért és a sokféle háttérmunkáért, a polgármesteri hivatal és az önkormányzat dolgozóinak a karácsonyi ajándékok (3000 Ft valamint édességcsomagok) kiosztásáért, a forralt bor és tea elkészítéséért és egyéb szervezőmunkák végzéséért,

 Szuromi Józsefnek és segítőinek, Pádár Józsefnek és Breznanik Pálnak a villanyszerelésért,

Kövi Lászlónak és Kövi Péternek az áramellátás biztosításáért, 

Debreczeni Róbertnek az élő betlehem állataiért,

Dobák László körzeti megbízottnak valamint a polgárőrségnek a rend biztosításáért,

a Kurdi Pékségnek a parkolóhely biztosításáért és az adventi totó karácsonyi stollen nyeremény felajánlásáért

Kulcsár Zoltánnak a gombáért,

Birinyi Ferencnek a mandarinért,

ifj. Szuromi Mihálynak, ifj. Balázs Andrásnak és File Jánosnak a borért, 

Nemcsik Bélának a pálinka felajánlásáért, 

Németh Sándornak az adventi totó fenyőfa nyeremény ajándékozásáért,

a DN. Konzulting Plusz Kft-nek a gyermekfoglalkoztató anyagszükségleteinek biztosításáért! 

 

 
< Előző   Következő >
Andornaktálya címere
  
 
  

Ma 2024. június 17. hétfő, Laura, Alida és Alina napja van.

Andornaktályát a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja
Magyar Vöröskereszt
Andornaktályát a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, valamint Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete segíti és támogatja!
 
Top! Top!