www.mamboteam.com
www.andornaktalya.hu
Kezdőlap
2021.02.25. 07:23
 
 
Kijárási korlátozás értelmezése PDF Nyomtatás E-mail

?????? SEGÍTSÉGNYÚJTÁS KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS ÉRTELMEZÉSÉBEN ?????? ????????????

KEDVES ISMERŐSEIM! Orbán Viktor, Magyarország Miniszterelnökének mai napon történő bejelentését követően - amely kijárási korlátozásról szól március 28.-tól április 11.-ig- több ismerősöm is felhívott, hogy mit lehet és mit nem, amelyből egyértelmű számomra, hogy az egyszerű emberek többsége NEM ÉRTI A MAGYAR KÖZLÖNYBEN KÖZZÉTETT RENDELET SZÖVEGÉT.
Azzal tudok segíteni, hogy egy ügyvéd értelmezésében, közérthető stílusban a kormányrendelet értelmezését MINDENKI SZÁMÁRA ÉRTHETŐEN LEÍROM.
- Nincs szó konkrét lakhely elhagyási tilalomról ?(Ami azt jelenti, hogy indokolt esetben igenis lehet egyik településről egy másik településre utazni.)
- Nincs szó teljes kijárási tilalomról, vagy bárminemű karanténról!! (Ilyen intézkedés egyetlen szóval sincs a kormányrendeletben.)?
- Aki dolgozik, vagy bárminemű hivatást gyakorol (akár munkaviszonyban, akár vállalkozóként) az adott településen, de a településen kívül is ezen cél gyakorlása érdekében szabadon mozoghat és elláthatja tevékenységét.?
- Nyugodtan lehet kutyát sétáltatni, ha pedig beteg bármely állat, állatkórházba is el lehet vinni bárhova.
- Lehet a szabadban sétálni ?, például akár a Tisza parton, akár máshol (más településen is!!!), a lényeg, hogy ezt ne csoportosan tegyük, hanem egyedül, vagy olyan családtagunkkal, akivel egy házban/lakásban élünk. (Más személyektől 1,5 méteres távolságot tartsunk be!)
- Lehet látogatni akármelyik messzebbi településre is (pl. Budapestre) hozzátartozóinkat, rokonainkat, mivel ezt nem tiltja a kormányrendelet.?
- Ha az autó meghibásodik, akkor el lehet vinni javíttatni, más településekre is.?
- AMIRE NAGYON FONTOS ODAFIGYELNI: 65. év alatti személyek élelmiszerüzletet, drogériát, piacot, vagy gyógyszertárat 9 óra és 12 óra közötti időben NEM LÁTOGATHATJÁK ??, mivel ekkor van lehetőség arra, hogy a 65. év feletti idős személyek ezen helyeken vásároljanak (Ezzel kívánja a Kormány elérni, hogy az idősek védelme érdekében elkülönüljenek a vásárlási időpontok.)
- Ezzel összefüggésben a 65. év feletti idős személyek 12 óra után NEM MEHETNEK VÁSÁROLNI!!! ??(A 65. év alattiak [fiatalok] viszont igen ?, akik 9 óra előtt is mehetnek vásárolni, ha korán kelnek, vagy korán indulnak dolgozni.)
- Szó nincs arról, hogy a 65. év feletti emberek 12 óra után nem mehetnének szabad levegőre, de igenis mehetnek ?, hiszen ezt nem tiltja a kormányrendelet, a lényeg, hogy egészségük megőrzése érdekében történjen ez. ( Fizioterápia, gyógytorna, séta, más egészségügyi ok)
- A szülői jogok és kötelezettségek ? nincsenek korlátozva, tehát a hozzátartozók egymással kapcsolatos találkozását sem az adott településen belül, sem azon kívül nem tiltja a kormányrendelet!!!
- Az viszont mindenki számára kötelező, hogy holnaptól vendéglátóhelyeken két hétig tilos (??) a tartózkodás, ez alól egy kivétel van: Az étel és italrendelés és szállítás továbbra is megengedett!

ÚGY GONDOLOM, hogy ezzel az értelmezéssel tudtam segíteni azoknak, akik a jogban nem jártasak, s ne a tv-ben, és a rádióban hallgatott szűrt információt fogadják el az emberek, hanem az a fontos, ami a kormányrendeletben van. VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA, TARTSUK BE AZ ELŐÍRÁSOKAT, DE NEM KELL PÁNIKHELYZETET TEREMTENI (??????), MIVEL A KORMÁNYRENDELET EGYÁLTALÁN NEM TÚLZÓ, CSAK RÉSZLEGES ÉS SZÜKSÉGES KORLÁTOZÁSOKAT TARTALMAZ. 

 
< Előző   Következő >
Andornaktálya címere
  
 
  

Ma 2021. február 25. csütörtök, Géza napja van.

Andornaktályát a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja
Magyar Vöröskereszt
Andornaktályát a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, valamint Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete segíti és támogatja!
 
Top! Top!