www.mamboteam.com
www.andornaktalya.hu
Kezdőlap
2020.08.14. 04:49
 
 
Óvodai gyermekfelügyelet PDF Nyomtatás E-mail

ÓVODAI GYERMEKFELÜGYELET

Tisztelt andornaktályai lakosok!

A 152/2020.(IV.27.) Kormányrendelet előírja, hogy ha a településen óvodai vagy bölcsődei ellátást nyújtó szolgáltató, intézmény működik, és a települési önkormányzat polgármestere a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelet szerinti veszélyhelyzettel kapcsolatban rendkívüli szünetet rendelt el, a rendkívüli szünet idejére a polgármester köteles megszervezni a bölcsődés és óvodás korú gyermekek napközbeni felügyeletét.

Az ügyeletet azon, fertőző betegségben nem szenvedő gyermekek számára kell biztosítani, akiknek szülője vagy más törvényes képviselője ? munkavégzés vagy más ok miatt ? ezt igényli. Az ügyelet iránti igény benyújtása alaki feltételhez nem köthető, így különösen elektronikus levélben vagy telefonos értesítés útján is benyújtható. A szülő írásban nyilatkozik arról, hogy a gyermek nem szenved fertőző betegségben.

 

Az ügyeletet a szülő által igényelt időszakban, de legfeljebb munkanapokon 6 és 18 óra között kell biztosítani.

 

Az ügyeletet kiscsoportos formában kell megszervezni, csoportonként legfeljebb 5 gyermek felügyelete biztosítható. Az ügyelet vegyes életkori csoportokban is megszervezhető. Az ügyeletért térítési díj nem kérhető. Az ügyelet ideje alatt napi háromszori étkezés biztosított.

 

Fenti előírásokat figyelembe véve tájékoztatom az Andornaktályai Mesevár Óvodába járó gyermekek szüleit (illetve más törvényes képviselőit), hogy az előírásoknak megfelelően az óvodában 3 csoportban, csoportonként 5-5 gyermek, összesen 15 gyermek részére 2020. május 05-étől kezdődően reggel 6 órától délután 17.00 óráig biztosítjuk a napközbeni felügyeletet igény szerint, de elsősorban azoknak a gyermekeknek, akiknek mindkét szülője (törvényes képviselője) dolgozik,.

Kérem, hogy a szülők (illetve más törvényes képviselők) Timkó Katalin óvodavezetőnél a 06/30 415-9291 telefonszámon vagy e-mailben (atalyaovi@gmail.com email címen) jelezzék, ha igénybe kívánják venni a napközbeni felügyeletet.

 

Felhívom a szülők figyelmét, hogy a veszélyhelyzet nem múlt el, tetőzését éppen május 3-4-re jelezték, ezért minden szülő felelősségteljesen döntsön gyermeke elhelyezéséről, hiszen nem tudunk teljes felelősséget vállalni arra, hogy az óvodába ? az óvintézkedések és a jelen szabályok szigorú betartása ellenére ? nem történhet fertőzés.

 

A napközbeni felügyeletre vonatkozóan az igénybejelentéseket 2020. május 1-én 08.00 órától kezdődően lehet megtenni, a korábbi időpontban tett bejelentéseket figyelmen kívül hagyjuk. A hosszú hétvégére való tekintettel kérem, hogy az e-mail-ben történő jelentkezést részesítsék előnybe.

 

A kérelemben jelöljék meg, hogy a napközbeni felügyeletet ?munkavégzés? vagy milyen ?egyéb ok? miatt igénylik, valamint kérem, írásban nyilatkozzanak, hogy a gyermek nem szenved fertőző betegségben. A szülő a nyilatkozatot köteles az ügyelet igénybevételének első reggelén átadni az óvodapedagógusnak. Ennek hiányában az óvoda nem tudja fogadni a gyermeket.

 

Amennyiben a kérelmet telefonon terjesztik elő, azt csakis akkor tudjuk figyelembe venni, ha az óvodavezető által meghatározott határidőre e-mailben is megküldik.

 

Tájékoztatom Önöket, hogy a napközbeni felügyelet a kérelmek benyújtásának a sorrendjében lesz biztosítva 15 gyermek részére. Amennyiben a 15 főt eléri a jelentkezők száma, a továbbiakban minden kérelem ? a már beadott és az újak is -, elbírálásra kerül.

 

Megértésüket köszönöm!

 

                                                                            Tisztelettel: Barczi Zsolt polgármester

 
< Előző   Következő >
Andornaktálya címere
  

Ma 2020. augusztus 14. péntek, Marcell napja van.

Andornaktályát a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja
Magyar Vöröskereszt
Andornaktályát a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, valamint Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete segíti és támogatja!
 
Top! Top!