www.mamboteam.com
www.andornaktalya.hu
Kezdőlap arrow Civil szervezetek arrow Andornaktályai Polgári Kör Egyesület arrow Andornaktályai Polgári Kör Egyesület
2019.09.17. 22:57
 
 
Andornaktályai Polgári Kör Egyesület PDF Nyomtatás E-mail
Az Andornaktályai Polgári Kör Egyesület Andornaktálya Széchenyi út 99. sz. székhelyen 2006. 02. 25-én alakult 85 fővel. Jelenleg 67 rendes és tiszteletbeli tag végzi az alkotó munkát.
 
Ahogy a nevünkben is szerepel Egyesületi formában működünk, legfelsőbb testületünk a Közgyűlés.
A közgyűlések közötti időszakban a választott Elnökség irányítja az Egyesület munkáját.
 
Elnök: Miller Margit
Ügyvezető alelnök: Lőrincz József
Alelnök: Balázs András
 
Fő feladatunknak tekintjük községünk fiataljainak és idősebb korú lakóinak-a már meglévő civil szervezetekkel együttműködve- tevékeny közösségé formálása.
 
Céljaink a helyi igények, lehetőségek és a rendelkezésre álló források keretein belül a következők:
 
Nevelés, oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, a helyi Iskola és Óvoda támogatása. Az egyre inkább feledésbe merülő, lakhelyünkön fellelhető Nemzeti kulturális örökségeink felkutatása, megóvása. A földrajzi határainkon kívül rekedt Magyarsággal a testvéri kapcsolat ápolása.
 
Megalakulásunk óta minden rendezvényünkön készítettünk fényképes és mozgóképes összefoglalót. Ezeket az anyagokat bárkinek odaadjuk megtekintésre illetve másolásra.
 
Nemzeti ünnepeinkre, gyásznapjainkra Iskolánk tanulóinak és Történelmi Egyházaink képviselőinek bevonásával emlékeztünk tartalmas, színes műsorokkal.
 
Egészségügyi szűréseket szerveztünk háziorvosunk támogatásával.
 
Az ősi Szkíta-Hun Székely-Magyar írás „rovásírás” és íjászat oktatása jelenleg is folyik.
 
Neves közéleti személyiségek látogattak meg minket meghívásunkra: Jókai Anna irónő, Prof. Dr.Papp Lajos szívsebész, Csókai András idegsebész történetein keresztül szembesülhettünk a mai magyar valósággal.
 
Kulturális Örökségünk megismertetésében egy élő legenda Pál Pista bácsi és Barátai segítettek az érdeklődőknek egy fergeteges Palóc táncház keretében. A Nógrád Néptánc Együttes szólótáncosai mozgatták a zsúfolásig telt kultúrház közönségét.
 
Tájegységi Táncházaink mindig sikert arattak. A jó hangulatról Barsi Csaba „táncmester” Dsupin Pál, Vámosi László, Námor Csaba és Dusza Miklós gondoskodtak, muzsikájuktól minden alkalommal tetőzött a jókedv.
 
Az Egyesület Tagsága
Az Andornaktályai Polgári Kör Egyesület 2008. Évi programja
 
Állandó : Nemzeti Ünnepeinken, Emléknapjainkon történő közös főhajtás az Iskola diákjaival nevelőivel és az asszonykórussal közösen készített műsorokkal.
 
Egészségügyi szűrések és felvilágosító előadások folyamatos szervezése háziorvosunk segítségével és más egészségügyi szakemberek támogatásával.
 
Hagyományőrző Farsangolás az Asszonykórus közreműködésével, ezen rendezvényükre a jövőben várjuk a falu apraját- nagyját jelmezben a Tavasz köszöntésére.
 
„A Népek Krisztusa Magyarország „ c. filmet mutattuk be a rendező Jelenszki István és Kondor Katalin kommentálásával egy nagysikerű közönségtalálkozó keretében.
 
Május elsejére a falu lányainak Májusfákat vitt egyesületünk. A zenés ébresztőt a már megszokott rend szerint tartottuk. Délután filmvetítés, majd hastáncos hölgyek fellépése, a nap zárásaként élőzenés éjfélig tartó táncmulatság szórakoztatta a közönséget.
 
A Június 7-i Falunap gazdag programjában tevékeny részt vállalunk.
 
Június 28-án látjuk vendégül az Ifjú Muzsikás együttest. Az autentikus formához visszatérő folkzene meghatározó képviselőinek hitvallásába kapunk betekintést játékukat hallgatva.
 
Július 14-én Eperjes Károly „SZAMÓCA” önálló estjét láthatjuk, hallhatjuk. „ Az igazat mondd ne csak a valódit „ címmel.
 
Csóri Sándor Kossuth és József Attila díjas közíró tart közönségtalálkozót / az időpont egyeztetés alatt /.
 
A „Hóhér Vigyázz” c. film vetítése az alkotók: Siklósi Beatrix és Matúz Gábor társaságában.
 
A táncházakat a már közölt programokkal egyeztetve szervezzük, a Szkíta-Hun Székely-Magyar írásunk „rovásírás” oktatását az íjászat alapjainak megismerésével augusztusban folytatjuk.
 
A Magyar Őstörténetet bemutató filmsorozat vetítését az őszi idényre terveztük.
 
Ó-Pusztaszerre történő látogatásunkat megfelelő létszám esetén / 50fő / időpont egyeztetés után szervezzük.
 
Őszi-téli programként az Operaház illetve a Nemzeti Múzeum meglátogatását kínáljuk / 50 fő/
 
Éppen aktuális Programjainkról szóló tájékoztatóinkat Plakátokon és a levelesládákba kihelyezett szórólapokon is közöljük a falu közösségével.

A Polgári Kör Tagsága
 
Andornaktálya címere

Ma 2019. szeptember 17. kedd, Zsófia napja van.

Andornaktályát a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja
Magyar Vöröskereszt
Andornaktályát a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, valamint Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete segíti és támogatja!
 
Top! Top!