www.mamboteam.com
www.andornaktalya.hu
Kezdőlap arrow Képviselő testület arrow Közérdekű közlemények arrow Felhívás!
2020.02.29. 05:16
 
 
Felhívás! PDF Nyomtatás E-mail
Tisztelt Fogyasztóink!

Az ÉMÁSZ Hálózati Kft. felkéri az ellátási területén lévő ingatlanok tulajdonosait, kezelőit a településeken a szabadvezeték-hálózatok biztonsági övezetét sértő fák, bokrok, magasabb növényzet eltávolítására, gallyazásának elvégzésére.

A növényzet eltávolítására a balesetek és az „áramkimaradások” elkerülése érdekében van szükség.

Jelen felhívást a villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény, valamint a villamosmű biztonsági övezetéről szóló 122/2004. (X.15.) GKM számú rendelet alapján tesszük közzé.

„A biztonsági övezetben lévő fák, bokrok ágait az ingatlan tulajdonosa (kezelője) köteles rendszeresen eltávolítani, ha azok a szabadvezeték biztonsági övezet határait elérik.”
Amennyiben a vezeték biztonsági övezetében az ingatlantulajdonosok eleget kívánnak tenni felkérésünknek, és a gallyazást, fa, növényeltávolítást saját maguk elvégzik, kérjük, hogy a munka megkezdése előtt feszültségmentesítés céljából szíveskedjenek értesíteni az ÉMÁSZ Hálózati Kft-t.

Telecentrum (helyi tarifával hívható telefonszám): 06-40/28-28-28    1/5 menüpont

A vezeték biztonsági övezetének terjedelme szélső vezetőtől:
•    Kisfeszültségű (0,4kV-os) csupasz hálózat esetén: 1 méter.
•    Középfeszültségű (1-35 kV-os) hálózat esetén: 5 méter, illetőleg belterületen 2,5 méter.
•    Nagyfeszültségű (120 kV-os) hálózat esetén: 13 méter.

A biztonsági övezetben csak olyan gyümölcs- vagy egyéb fa telepíthető, illetve akkor hagyható meg, ha véglegesen kifejlett állapotában fa vagy növényzet esetén kisfeszültségnél 1,25méternél, 1-35 kV névleges feszültség között 2 méternél, 120 kV-on 4 méternél jobban annak legkedvezőtlenebb helyzetében sem közelíti meg az áramvezetőt.

Felhívjuk a tulajdonosok figyelmét, hogy a feszültségmentesítés elmaradása miatt bekövetkezett balesetekért, károkért felelősséget nem vállalunk.
 
Amennyiben az ingatlan tulajdonosa a felhívás megjelenésétől számított 10 munkanapon belül nem jelenti be, hogy a gallyazást elvégzi, a 11. munkanaptól az ÉMÁSZ Hálózati Kft-vel szerződéses jogviszonyban álló szakvállalkozók kezdik meg a növényzet eltávolítását és a gallyazást annak érdekében, hogy a biztonsági övezetbe benyúló növények ne veszélyeztessék a folyamatos villamosenergia szolgáltatást, továbbá az élet- és vagyon biztonságot.

A fenti jogszabályok biztosítják azt a jogot az ÉMÁSZ Hálózati Kft. részére, hogy a gallyazási munkálatokat elvégezze, elvégeztesse, és amely munkálatok elvégzését az ingatlan tulajdonosa (kezelője) a Polgári Törvénykönyv 108.§ (1) bekezdése alapján tűrni köteles.

A gallyazással kapcsolatos további hasznos információk találhatók az ÉMÁSZ Hálózati Kft. honlapján: http://halozat.emasz.hu/gallyazas.
 
ÉMÁSZ Hálózati Kft.
 
< Előző   Következő >
Andornaktálya címere
  

Ma 2020. február 29. szombat, Elemér napja van.

Andornaktályát a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja
Magyar Vöröskereszt
Andornaktályát a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, valamint Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete segíti és támogatja!
 
Top! Top!