www.mamboteam.com
www.andornaktalya.hu
Kezdőlap
2020.07.02. 08:54
 
 
Fotovoltaikus rendszerek kialakítása - KEOP-4.10.0/N/14-2014-0317 PDF Nyomtatás E-mail

A pályázati felhívás címe: Fotovoltaikus rendszerek kialakítása

A pályázat címe: Napenergia hasznosítása Andornaktálya Község Önkormányzat intézményeinél

Azonosítószáma: KEOP-4.10.0/N/14-2014-0317

Pályázó: Andornaktálya Községi Önkormányzat

A beruházás összköltsége: 17 433 449 Ft

A támogatás mértéke: 100%     

A projekt indokoltsága:
Andornaktálya község négy önkormányzati üzemeltetésű épület – a Közösségi Ház, a Művelődési Ház, az Óvoda és a Polgármesteri Hivatal – elavult energetikai rendszerének modernizálására pályázott.   Az érintett épületek tetejére fotovoltaikus rendszereket kívántak kiépíteni.

A beruházás várható eredménye:
A beruházás során 24 kW összteljesítményű napelemes rendszer kerül kiépítésre és üzembe helyezésre a négy épületen. A telepítések eredményeként jelentősen csökkennek az épületek üzemeltetési költsége.

Fotovoltaikus rendszerek kialakítása - KEOP-4.10.0/N/14-2014-0317

Andornaktálya Községi Önkormányzat
LEZÁRUL AZ ANDORNAKTÁLYAI ÖNKORMÁNYZAT NAPKOLLEKTOROK TELEPÍTÉSÉRŐL SZÓLÓ EURÓPAI UNIÓS PROJEKTJE. EREDMÉNYEKÉNT TÖBB ÖNKORMÁNYZATI INTÉZMÉNY FENNTARTÁSI KÖLTSÉGEI JELENTŐSEN CSÖKKENNEK.

Megvalósult a tavaly októberben kezdődött, napkollektorokat telepítő Európai Uniós projekt. A négy önkormányzati intézmény energiaforrásainak korszerűsítése közel teljes mértékben uniós forrásból valósult meg. Andornaktálya Községi Önkormányzata a létesítmények magas energiaszámlái miatt döntött a pályázat mellett. A napenergia kiegészítő használata jelentősen csökkenti az éves költségeket, és közvetetten az üvegházhatású gázok kibocsájtását is: mennyiségük évente átlagosan 20 tonnával csökkenthető. Mindeközben nő a megújuló energiaforrások használati aránya hazánkban.

2015. augusztusában lezárul a napkollektorok telepítésének közel egy éves projektje, amelyet jórészt uniós pénzből kiviteleztek. A rendelkezésre álló 20.187.818 forintból 17.433.449 forintot vissza nem térítendő támogatásként kapott az Önkormányzat, a fennmaradó 2.754.369 forintot pedig önerőből biztosította. Az összeget négy önkormányzati intézmény energetikai fejlesztésére költötte Andornaktálya. Ezek a Közösségiés a Művelődési Ház, az Óvoda és a Polgármesteri Hivatal. A napkollektorok száma és így a rendszer teljesítménye a négy helyen eltérő: a Közösségi Ház és a Polgármesteri Hivatal napelemes rendszerének teljesítménye a legmagasabb, az Óvodáé közepes szintű, míg a Művelődési Ház áramfogyasztásának csak kisebb részét veszi át a fejlesztés eredménye. Összesen közel 100 napelem került kihelyezésre, a termelő berendezések teljesítménye 3-8 kW között alakul.

Jelenleg Andornaktályának nincs ehhez hasonló energiaforrása, így növekedni fog a megújuló energiaforrás felhasználása is (2020-ra a 420,8 GJ értéket is eléri). Az ebből termelt villamos-energia mennyisége 2020-ra évi 0,12 gigawattórára nő. A projekt eredményeként ennek megfelelően hosszabb távon jelentősen csökkennek az épületek üzemeltetési költségei. A napenergia használata komoly lépést jelent a fenntartható fejlődés elérésében, ezen túl csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsájtását is.


 Megújuló közintézmények Andornaktályán

Kattintson erre a hivatkozásra a kapcsolódó videó megtekintéséhez >>

 
Andornaktálya címere
  

Ma 2020. július 02. csütörtök, Ottó napja van.

Andornaktályát a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja
Magyar Vöröskereszt
Andornaktályát a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, valamint Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete segíti és támogatja!
 
Top! Top!