www.mamboteam.com
www.andornaktalya.hu
Kezdőlap
2021.01.24. 07:11
 
 
Településrendezési eszközök ismételt véleményezése

Településrendezési eszközök ismételt véleményezése

 
E-ügyintézés tájékoztató

Tájékoztató az elektronikus ügyintézés kötelező igénybevételéről

Tisztelt adózók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az elektronikus ügyintézésről és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. (a továbbiakban: Eüsztv.) 9. §-ának értelmében 2018. január 1-jétől az elektronikus ügyintézés igénybevétele kötelező az ügyfélként eljáró gazdálkodó szervezeteknek és az ügyfelek jogi képviselőinek.

Az elektronikus ügyintézés részletszabályait a 451/2016. (XII.19.) számú kormányrendelet tartalmazza.

Az Eüsztv. 1. § 23. pontja szerinti gazdálkodó szervezetnek minősülő adózó (ide tartozik az egyéni vállalkozó is) az Eüsztv-ben meghatározott módon, azaz elektronikus úton köteles kapcsolatot tartani az önkormányzati adóhatósággal [Eüszttv. 9. § (1) bek. a) pont aa) alpont]. Kizárólag az a magánszemély minősül egyéni vállalkozónak, aki az Egyéni Vállalkozók Nyilvántartásában (a továbbiakban: EVNY-ben) is ekként szerepel.

Az Eüsztv. szerinti elektronikus ügyintézésre kötelezett gazdálkodó szervezet elektronikus ügyintézését a cégkapuja vagy az EVNY-ben szereplő egyéni vállalkozó KÜNY tárhelye (régi elnevezéssel ügyfélkapu tárhelye) útján tart kapcsolatot az önkormányzati adóhatósággal.

Ezek alapján a 2018. adóévtől kezdve adózási dokumentumaikat (egyenlegértesítők, határozatok) már csak elektronikus úton kézbesítjük a gazdálkodó szervezeteknek, valamint az önkormányzati adóhatósághoz elektronikus úton kötelesek benyújtani ? többek között ? önadózásos adónemben a bejelentkezést, változás-bejelentést és adóbevallást, kivetéses adónemben az adatbejelentést, mindkét adózási mód esetén a jogorvoslati, adómérséklési, fizetési könnyítés iránti és adóigazolás kiállítására irányuló kérelmet.

Az adózó részéről az elektronikus kapcsolattartás igénybevétele megtörténhet az önkormányzati adóhatóság által fenntartott űrlapbenyújtás-támogatási szolgáltatáson: ÁNYK nyomtatványon, vagy ASP szakrendszer elektronikus ügyintézési felületén, az Önkormányzati Hivatali Portálon (https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap) keresztül, vagy amennyiben az önkormányzati adóhatóság űrlapbenyújtás-támogatási szolgáltatást nem tart fenn, illetve az adott ügytípusra megfelelő űrlap nem áll rendelkezésre, akkor az ún. e-papír (https://epapir.gov.hu) rendszer segítségével.

Kérjük Önöket, hogy a kötelező elektronikus ügyintézés igénybevételéhez szükséges ügyfélkapu/cégkapu regisztrációról minél előbb gondoskodjanak, valamint kérjük, hogy az elektronikusan érkező dokumentumaikat rendszeresen ellenőrizzék, és időben gondoskodjanak a dokumentumok megfelelő átvételéről. Ez utóbbi azért is nagyon fontos, mert több érintett adózó esetében is előfordult, hogy az ügyfélkapun/cégkapun keresztül általunk küldött dokumentumokat nem vették át, így az kézbesítetlen maradt!

Tájékoztatjuk továbbá önöket, hogy az Eüsztv. 14. § (8) bekezdése alapján ?ha az önkormányzati adóhatóság észleli, hogy az Eüsztv. szerinti gazdálkodó szervezet cégkapuval, vagy ? az EVNY-ben szereplő egyéni vállalkozó esetén ? KÜNY tárhellyel nem rendelkezik, akkor ezt a tényt köteles a cégbíróság, illetve az egyéni vállalkozók nyilvántartását vezető hatóságnak bejelenteni.

Köszönjük együttműködésüket!

Andornaktálya, 2019. március 4.

 

Andornaktálya Önkormányzat Adóhatósága részéről:

 

    Szabó Zoltán

címzetes főjegyző sk.

 
Fogorvosi felhívás
 
Meghívó
 
Wass Albert és más írók...
 
Szavazókörök és képviselői mandátumok

szavazókör számának meghatározása

 önkormányzati képviselői mandátumok meghatározása

 
Egy andornaktályai régészeti feltárás bemutatója a Dobó - bástyában!

  

 
Kempelen Sakk versenykiírás
 
Bankszámlaszámok
 
2019.01.24 képviselő-testületi ülés jegyzőkönyve
2019.01.24 képviselő-testületi ülés jegyzőkönyve
 
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt
 
Rendezvénynaptár - 2019
2019. évi rendezvénynaptár - Andornaktálya
 
Magyar Kultúra Napja 2019 - Andornaktálya
https://www.youtube.com/watch?v=1ABcEzqFIz4&feature=youtu.be
 
MÁV tájékoztató

A MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyszállítási Közszolgáltatási Igazgatóságot, hogy 2019. február 4-től 2019. május 12-ig Rákos és Hatvan állomások között végzett vasútfejlesztési munkák miatt a 78 sz.  Aszód ? Balassagyarmat, valamint a 80 sz. Budapest-Keleti ? Hatvan ? Miskolc vasútvonalon közlekedő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos viszonylatokon egyes vonatok helyett vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat .

 

A vágányzár időtartama alatt jelentős változások lesznek a menetrendben, ezért ezúton is kérjük, hogy az utasok ne megszokás szerint közlekedjenek, figyeljék a kihelyezett tájékoztató hirdetményeket, illetve használják a www.mavcsoport.hu oldalon elérhető MÁV-START menetrendi keresőjét az aktuális információkért.

 


 
Magyar Kultúra Napja
 
Felhívás
 
ÉMÁSZ - Áramszünet
 
Tájékoztató kötelező e-ügyintézéshez
Tájékoztató kötelező e-ügyintézéshez
 
Andornaktálya az Eger Tv műsorában 18'00""-tól 38'08"-ig
http://www.tveger.hu/2019/01/07/studio-1-resz-2019-01-07/
 
Kérelem ápoláshoz 2019.01.01-től HATÁLYOS
Kérelem ápoláshoz 2019.01.01-től HATÁLYOS
 
KÉRELEM lakhatáshoz 2019.01.01-től HATÁLYOS
KÉRELEM lakhatáshoz 2019.01.01-től HATÁLYOS
 
KÉRELEM rendkívüli települési támogatáshoz 2019.01.01-től HATÁLYOS
KÉRELEM rendkívüli települési támogatáshoz 2019.01.01-től HATÁLYOS
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 233 - 261 / 530
Andornaktálya címere
  
 
  

Ma 2021. január 24. vasarnáp, Timót napja van.

Andornaktályát a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja
Magyar Vöröskereszt
Andornaktályát a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, valamint Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete segíti és támogatja!
 
Top! Top!