www.mamboteam.com
www.andornaktalya.hu
Kezdőlap
2021.06.13. 10:35
 
 
KORONAVÍRUS JÁRVÁNY VESZÉLYHELYZETI TÁJÉKOZTATÓ PDF Nyomtatás E-mail

Tisztelt Andornaktályai lakosok!

Az országosan elrendelt veszélyhelyzetre, illetve a koronavírus fertőzés várható terjedésére való tekintettel az alábbi intézkedésekről tájékoztatom Önöket:

 

EGÉSZSÉGÜGY

Amennyiben a koronavírus betegség jeleit észleli magán (láz, fáradtság és száraz köhögés, egyes betegeknél jelentkezhet izomfájdalom, orrdugulás, orrfolyás, torokfájás, hasmenés, légszomj) azonnal hívja telefonon háziorvosát a megadott telefonszámokon, vagy a 112-es segélyhívó számot a további teendő egyeztetésére! NE MENJEN BE A RENDELŐBE!!!
Andornaktályai orvosi rendelő: 06-36/430-625, 06-20/314-4543

Kérjük Önöket, hogy a következő időszakban semmiféle halasztható ügyben ne jelenjenek meg a rendelőben. Javasoljuk, hogy halasszák el a nem sürgős, tervezett műtéteiket, beavatkozásaikat, ne menjenek zsúfolt közösségi terekbe.
A lehető legkevesebb időt töltsenek az otthonukon kívül, és legyenek sokat szabad levegőn!

Kérek minden lakost, hogy az orvosi rendelőt csak a legszükségesebb esetben keresse fel.

Amennyiben receptet szeretnének felíratni, igényüket a rendelő bejárata melletti postaládába bedobott levelükben, vagy telefonon jelezzék.
A szokásosan szedett gyógyszerek digitális receptjeit a háziorvos (lehetőség szerint) elektronikusan elküldi a gyógyszertárak rendszerébe. Rendelési időben egy óra múlva bármelyik gyógyszertárban kiváltható a beteg TAJ száma ismeretében az átvevő személyigazolványának bemutatásával. Digitális recept hiányában hagyományos módon megírt, papír alapú receptet kap a beteg.
Amennyiben szakorvosi beutalóra van szükségük, annak igényét is a postaládába bedobott levélben jelezzék.
Az elkészült beutalót/receptet az andornaktályai polgárőrség tagjai hétfő/szerda/pénteki napokon eljuttatják az érintettek postaládáiba. Amennyiben elkerülhetetlen, hogy meg kell jelenniük a rendelésen, kérjük hogy a váró helyett az épület előtt, a szabad levegőn várakozzanak.

VÉDŐNŐ
A rendelőt csak a kötelező védőoltások beadása érdekében, a védőnővel való előzetes telefonos egyeztetés után keressék fel. A tanácsadások időpontjának egyeztetése szintén telefonon történjen.Tel.: 06-30/435-3598. Kérjük, hogy a vizsgálatokra csak egy felnőtt hozza az érintett gyermeket.
A személyes higiénián felül a fegyelmezettség, az új szabályok betartása a legfontosabb!

GYÓGYSZERTÁR
Kérjük önöket, hogy a kiszolgáló helyiségben egyszerre csak egy személy tartózkodjon, a többiek egymástól távolabb, az épület előtt várakozzanak, ezzel is csökkente a megfertőződés veszélyét.

SZOCIÁLIS ÉTKEZÉS
A személyes gondoskodásban részesülő lakosainknak továbbra is kiszállítjuk a munkanapokon biztosított egyszeri meleg étkezést. Az Egy Falat Esély Alapítvány továbbra is (a megszokott módon) megoldja a szociális étkeztetést településünkön.

GYERMEKINTÉZMÉNYEK
Március 18-tól ? további értesítésig ? az andornaktályai Mesevár Óvoda zárva tart.

ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL

Kérem lakosainkat, hogy csak halaszthatatlan ügyekben forduljanak az ügyintézőkhöz, problémáikat lehetőleg telefonon, illetőleg a hivatal e-mail címén jelezzék: onkormanyzat@andornaktalya.hu
Az anyakönyvi ügyek intézésre a heti 2 ügyfélfogadási napon kívül, telefonos egyeztetés után van lehetőség.
Az Andornaktályai Polgármesteri Hivatal csak heti két munkanapon fogad ügyfeleket.
Kedden: 08.00-12.00-ig, csütörtökön 13.00-16.00-ig.

Kérjük, hogy személyesen csakis ezen időpontokban jelenjenek meg a hivatalban.

Kérek mindenkit, hogy a hivatali épület folyosóján
és az ügyintézőknél egyszerre csak egy ügyfél tartózkodjon!

Amennyiben segítségre van szüksége, kérjük, hívja a hivatal központi számát:

06-36/430-527
-Javaslom, hogy az idősek ügyeinek intézését családtagok, rokonok, szomszédok végezzék meghatalmazással!
Amennyiben az időskorúak mégis személyesen járnak el, akkor elsőbbséget élveznek.

TEMETŐ
Az önkormányzati köztemető használata ügyében telefonos egyeztetést követően jár el a temetőgondnok, aki a 06-20/295-6052 számon hívható.

KÖZÖSSÉGI TEREK, RENDEZVÉNYEK
A fertőzések megelőzése érdekében az Ady Endre Művelődési Ház és az iskolában a könyvtár ? további értesítésig ? szintén zárva tart. Az iskolában sem rendezvény, sem falukórus próba, sem karate/asztalitenisz edzés nem tartható! A közösségi terek sem a civil szervezetek, sem pedig a lakosok rendezvényei céljára nem vehetők igénybe!

Mit tegyünk a megelőzés érdekében?
A legfontosabb a gyakori és alapos szappanos kézmosás, vagy legalább 60% alkoholtartalmú kézfertőtlenítő használata. Különösen javasolt mosdó használatát követően és étkezés előtt!

A maszk önmagában nem elegendő a fertőzés megállításához, ám viselése mások védelme érdekében javasolt, ha valaki légúti tünetektől szenved. Amennyiben valamilyen alapbetegsége (magas vérnyomás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegség, légzőszervi betegség, májbetegség, daganatos betegség) van, saját védelme érdekében viseljen maszkot! Ha köhög vagy tüsszent, használjon papírzsebkendőt. Azt használat után azonnal dobja ki a szemetesbe, majd mosson/fertőtlenítsen kezet!

Kérem, kövessék figyelemmel a hivatalos kormányzati koronavírus weboldalt,
ahol még több és frissebb információkat kaphatnak a vírusról és a védekezésről:
https://koronavirus.gov.hu  Információs vonal: +36/80/277-455

A vírusfertőzés által az idősek a legveszélyeztetettebbek, figyeljünk és vigyázzunk rájuk!

Kérem valamennyiük megértését, együttműködését és segítségét, hiszen a felsorolt intézkedések betartása közös érdekünk.
EGYÜTT, FELELŐSEN MINDEN ANDORNAKTÁLYAI LAKOS EGÉSZSÉGÉÉRT!

 

Andornaktálya Községi Önkormányzat képviselő-testülete nevében:

Barczi Zsolt polgármester

 
< Előző   Következő >
Andornaktálya címere
  
 
  

Ma 2021. június 13. vasarnáp, Antal és Anett napja van.

Andornaktályát a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja
Magyar Vöröskereszt
Andornaktályát a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, valamint Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete segíti és támogatja!
 
Top! Top!