www.mamboteam.com
www.andornaktalya.hu
Kezdőlap arrow Vendégkönyv
2024.07.18. 14:43
 
 
Moderálási alapelvek - használati útmutató
Moderálási alapelvek - használati útmutató

Vendégkönyv

Írok a vendégkönyvbe


Kovács Ferencné    20 november 2012 21:23 | Andornaktálya, Rákóczi út 56.
Különbusszal a Szentségimádásra. Szerdán este Feldebrőn voltunk Szentségimádáson. Szépszámmal részt vettünk a szertartáson. A helyieken kívül Andornaktálya, Maklár és Nagytálya hívei közül is sokan voltunk. Külön autóbusz vitt bennünket oda és vissza is. Én a magam részéről először voltam Feldebrőn és először láthattam ezt a gyönyörű Szent László nevét viselő templomot. A Szentségimádás felolvasói a Szentségi életről és a Hit évében a hitünkről is nagyon szép gondolatokat találtak és idéztek nekünk. A szertartás után a parókiára invitáltak meg bennünket, ahol süteményekkel, üdítőkkel kínálták a résztvevőket. Köszönjük . hogy a szépen megrendezett szertartáson részt vehettünk és köszönjük a helyieknek a szeretetteljes fogadtatást! Hazafelé a buszon már lecsendesedett a társaság. A plébánosunk Péter atya aki szintén velünk utazott -, egy kicsit a társaságot ébren tartva beszélt nekünk arról, hogy mit jelent neki az Oltáriszentség. Röviden határozta meg, hogy neki az életet jelenti. Gondolatébresztőként említette a díszes Oltáriszentség tartót is. S ez számomra valóban gondolatébresztő volt. A katolikus egyházat sokszor éri vád a templomaink díszessége, és a pompázatos küllemük miatt. De gondoljunk csak bele: pl. otthon egy tortát készítünk valamelyik családtagunk szülinapjára és biztos vagyok benne, hogy mindannyian felcicomázzuk, kidíszítjük a tortát, mert szeretnénk vele örömet szerezni az ünnepeltnek. Vagy gyermekünk, unokánk ballagására a legünneplőbb ruhát öltjük magunkra, hogy érezze, hogy mindez az ő tiszteletére, az ő örömére történik. Miért ne vihetnénk a templomba az Úr Jézusnak is a legszebb, legértékesebb dolgokat. Megtehetjük ezt hálából, szeretetből, tiszteletből, de bűnbánatunk jeléül is. Én még emlékszem  erre a vádra -,néhány évtizeddel ezelőtt egy öreg pap-bácsi válaszolt, és engem nagyon megfogott az egyetlen mondatos válasza: Nem gondoltatok bele abba, hogy ez a sok érték mennyi bűnbánatot takar!

R. A.    17 jlius 2012 16:44 | Budapest
Többször volt már szerencsém Csaba testvér előadásán vagy szentmiséjén részt venni és mindig –így július 1-jén is– azt éreztem a szívemben, hogy igen, igen, igen! Ezeken az alkalmakon folyton új és új megerősítést kapok arról, hogy Isten tényleg végtelenül szeret. Nagyon örültem, ahogyan a munka szeretetéről beszélt, és nagyon aktuális ez a mai világ reménytelenségében. Böjte Csaba atya a búcsún elmondott gondolatai a munkáról ezért is voltak fontosak számomra, mert megerősítették bennem azt, hogy meg kell becsülnünk a munkánkat, de gondolnunk kell arra is, hogy milyen lehet annak az embernek az élete, akinek már hosszú ideje nincs munkája és úgy érzi, hogy a társadalomnak nincs szüksége rá és a családjának sem tudja megadni mindazt, ami a normális élethez szükséges. Csaba testvér kitartásra biztatott és kiemelte, hogy igenis szeretni kell a mezőgazdasági munkát, szeretni kell a földet. Jó érzés és reménykeltő volt ezt Andornaktályán hallani, ahol az őseink hosszú századok óta szorgalmasan dolgoztak és ahol ma sajnos sokan vannak munka nélkül. Itt igazán fontos a biztatás és a jó szó egy olyan szerzetestől, aki naponta nehéz sorsokon próbál segíteni. Köszönöm polgármester úrnak és a szervezőknek, hogy elhívták Őt Andornaktályára és remélem lesz hatása a szavainak!

Kovács Ferencné    03 jlius 2012 13:31 | Andornaktálya, Rákóczi út 56.
Úgy gondolom, hogy a búcsúi szentmise résztvevőit -csak a hasamra ütve -, saccoltam legalább 300 főnek,és azt hiszem nagyon alábecsültem, mert voltak akik számolták és 600-700 fő közötti részvevőt számoltak össze. Mindenesetre nagyon sokan voltunk és így sokunknak nyújtott maradandó élményt, Köszönet érte Istennek elsősorban és a jól szervezett munkának!

Kovács Ferencné    01 jlius 2012 15:42 | Andornaktálya, Rákóczi út 56.
Nagyon régen nem volt ilyen csodálatosan, szépen megrendezett Sarlós Boldogasszonyi búcsúi ünnepség Andornaktályán. Ez elsősorban a polgármesternek, az önkormányzatnak, Korózs Péter atyának és a képviselő testületnek köszönhető. Meg sok más segítő kéznek is. Böjte Csaba atya beszéde Szűz Mária szeretetére, a magyarság megvallására, az életnek értelmet adó munkára buzdított. A szívünkhöz szólt egyszerűen és mindenki számára érthető módon. A mise végén hallottam egyik gazdálkodó megjegyzését:  ez az atya vállon veregetett minket, hogy csak csináljátok - akárhányszor falba ütköztetnek is -, a munkátoknak van értelme! Azt gondolom, ilyen okos gazdálkodókra van szükség, akik végzik a dolgukat, példát mutatva ezzel másoknak is, és nem mindig azt nézik mi éri meg nekik, hanem az elvégzendő feladatot látják. Csodálatos környezetben a templomunk és a parókia közötti árnyékos nyeregben volt az oltár felállítva, a hívek a keskeny völgyben és kétoldalt az árnyékos domboldalon sorakoztak fel. Ebben a varázslatos környezetben került sor a kistályai Sarlós Boldogasszony ünnepi búcsúi szentmiséjére, amelyen legalább 300 fő vett részt. Böjte Csaba atya közvetlensége mindenkit magával ragadott. Az én szívembe elhozta a csíksomlyói hangulatot. Megköszönöm Istennek és a mi Sarlós Boldogasszonyunknak, hogy részesei lehettünk ennek a nagyszerű élménynek Isten kegyelméből. Külön köszönjük mindenkinek a sok segítő, szervező munkát, és a felajánlásokat!

Végzős    24 mrcius 2012 16:27 | Győr
Üdvözletem! Kérnék minden olyan andornaki lakost, aki legalább havonta 1-2 alkalommal Egerbe utazik, töltse ki az alábbi kérdőívet, diplomamunkám elkészítésének segítségéül. Köszönöm https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dE9USlN5MF92UURnckxqOFppaWw4Zmc6MQ#gid=0


60
Vendégkönyv bejegyzések
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 »
Andornaktálya címere
  
 
  

Ma 2024. július 18. csütörtök, Frigyes napja van.

Andornaktályát a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja
Magyar Vöröskereszt
Andornaktályát a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, valamint Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete segíti és támogatja!
 
Top! Top!