www.mamboteam.com
www.andornaktalya.hu
Kezdőlap
2022.08.19. 23:42
 
 
Védőoltás
 
Október 23 képekben

Szép verőfényes őszi napon, október 23-án sokan összegyűltünk a Szabadság-kútnál, hogy megemlékezzünk az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozatiról és hőseiről. A Himnusz közös eléneklését követően Barczi Zsolt polgármester úr ünnepi köszöntőjét hallhatták az egybegyűltek. Dányi-Harcsa Bianka  Márai Sándortól a  Mennyből az angyal, Seres Mihályné pedig Antóni Sándortól 1956 Emlékezzünk  című versét szavalta el. Az Andornaktályai falukórustól a "Halló magyar" és "Oly távol messze van hazám" című dalok csendültek fel  Hevesi Mónika vezetésével.  

Lőrincz Józseftől  ünnepi irodalmi összeállítást, Nagyné Urvölgyi Diánától pedig egy 1956-os visszaemlékezést  hallhattak. Hevesi Mónika  zenei csokorral készült az egybegyűlteknek.  Az ünnepség a Szózat közös éneklésével zárult.

 Nagyné Urvölgyi Diána

   
   
   
   

 

 
TAK tájékoztató
 
Településképi rendelet - arculati kézikönyv

Településképi rendelet

Polgármesteri Összefoglaló 

Településképi Arculati Kézikönyv

Településképi rendelet módosításának véleményezése 

 

 
Véradás
 
Rendelés
 
Meghívó
 
A.tálya Helyi Választási Bizottság 29.2019. (10.18.) számú határozata
A.tálya Helyi Választási Bizottság 29.2019. (10.18.) számú határozata
 
Jótékonysági nap Ákoskáért
 
OKTÓBER 23
 
FELHÍVÁS
 
KÖZLEMÉNY

Tisztelt andornaktályaiak!

 

Köszönöm az eddigi bizalmat, támogatást!

Büszke vagyok az elmúlt 9 év során elért eredményeinkre!

A községnek és az új vezetésnek sok sikert kívánok a továbbiakban!

 

Vámosi László

 
Andornaktálya Helyi Választási Bizottság tájékoztatása a 2019. október 13.-ai választás eredményéről


 Helyi választási bizottság határozatok: 27. 2019. (10.13.) 28.2019. (10.13.)

 

Polgármester választás eredménye - és Képviselő-választás eredménye 

 
Andornaktálya Fejlődő úton

https://www.youtube.com/watch?v=JWS0ka0p9eo&t=33s

 

 
Emlékezzünk az Aradi Vértanúkra
 
Hulladék naptár
 
Meghívó
 
2019.09.10 képviselő-testületi jegyzőkönyv
2019.09.10 képviselő-testületi jegyzőkönyv
 
Fácános szép napok
   
 
KSH Közlemény
KSH Közlemény...
 
Seréstartók figyelmébe

Sertéstartók figyelmébe!

Vaddisznókban előforduló afrikai sertéspestis tájékoztató...  

 

A nyári, őszi mezőgazdasági munkálatokra tekintettel felhívom a sertéstartó gazdák figyelmét, hogy a vaddisznóban előforduló afrikai sertéspestis megbetegedések miatt fokozott figyelmet kell fordítani a házi sertésállományok védelmére. A fertőzött vaddisznóval való érintkezés lehetősége miatt a mezőgazdasági területek, az onnan származó termékek óriási veszélyt jelentenek, jelenthetnek sertéseinkre. 

 

A védekezésben elsődleges cél és feladat a vírus bekerülésének megakadályozása a házisertés állományokba, melyhez az alábbi intézkedések szükségesek a sertéstartók részéről:

- Az állatokat, amennyire lehetséges, zártan kell tartani, úgy hogy a sertések véletlenül se tudjanak vaddisznóval se közvetlenül, se közvetve érintkezni.

- Sertések gondozását végző személynek a sertésállománnyal kapcsolatos munkák előtt kézmosást követően át kell öltözni egy olyan öltözékbe és lábbelibe, amelyet csak a sertésólban és környékén használ. A sertésólba történő belépés előtt lábbelit és kezet kell fertőtleníteni.

- A sertések etetéséhez, a sertésól takarításhoz szükséges eszközöket máshol, más munkákra nem szabad használni.

- Idegeneket, vagy sertést tartó ismerősöket a sertések közelébe nem szabad engedni.

- Sertéshús tartalmú élelmiszerek (pl. kolbász, szalámi), fagyasztott húsokból származó mosólé, egyéb élelmiszerhulladék még véletlenül se kerüljön a sertések takarmányába, ez szigorúan tilos.

- A vaddisznók fertőződése miatt szántóföldről, kaszálóról, legelőről betakarított takarmányt illetve alomanyagot frissen ne használjanak házi sertéseik ellátására. Szálas takarmányt és gabonát a beszállítástól számítva 30 napig, a szalmát 90 napig kell tárolni felhasználás előtt. Zöldtakarmány etetése tilos! (Természetesen ez vonatkozik a learatott kukoricatáblák böngészése során összegyűjtött kukoricára is!) A takarmányt és az alomanyagot elkülönítve zártan tárolják, biztosítsák, hogy a vadon élő állatok ne férjenek hozzá.

- Élő állatot csak sertés szállítólevéllel és érvényes állatorvosi bizonyítvánnyal ellátva szabad vásárolni! A vásárolt sertéseket az állomány többi egyedétől el kell különíteni.

- Ha sertése megbetegszik, azonnal értesítse az állatorvosát.

Ha egy vagy több sertés hirtelen, minden látható tünet nélkül elhullik, ha egy vagy több állat bágyadt, nem eszik, lázas, gyenge, bizonytalanul mozog, ha a bőrön vérzések figyelhetők meg, a bőr vöröses lilásan elszíneződik, véres hányást, hasmenést látnak, minden esetben gondolni kell az afrikai sertéspestis lehetőségére.

- A vaddisznókban megállapított afrikai sertéspestis miatt fertőzötté minősített területeken fentieken túlmenően be kell tartani a NÉBIH által kiadott ?Jó sertéstartói gyakorlat? előírásait és be kell jelenteni a járási hivatalba sertés vásárlási, eladási, levágási szándékát is.

Felhívom a figyelmet, hogy hazánk sertéságazatának megvédése érdekében a betegség legkisebb gyanúja esetén is a legszigorúbb módon jár el az állategészségügyi hatóság, ebbe beleértve egy adott sertésállomány megelőzési célból történő felszámolását is.

Amennyiben az állattartó tőle elvárhatóan közreműködött, a betegséget időben bejelentette, az elvárható járványvédelmi zártságot megteremtette, az esetleges járványvédelmi intézkedések állami kártalanítás mellett történnek.

A betegség házisertés állományokba történő behurcolásának megakadályozása, a hatékony védekezést segítendő a hatósági állatorvosok, szolgáltató állatorvosok a szükséges mértékben fertőtlenítőszert is tudnak az állattartók számára biztosítani. Keressék állatorvosukat!

 

A járvány aktuális hírei valamint a betegséggel kapcsolatos hasznos információk az alábbi, folyamatosan frissülő weboldalon elérhetőek: http://portal.nebih.gov.hu/hu/afrikai-sertespestis

 

                                                                                                             Dr. Vajda Lajos

                                                                                              Országos Járványvédelmi Központ

Vezető

 
21.2019. (09.09.) HVB határozat Kollár Tamás képviselőjelölt nyilvántartásba vételéről
21.2019. (09.09.) HVB határozat Kollár Tamás képviselőjelölt nyilvántartásba vételéről
 
20.2019. (09.09.) HVB határozat Hajdu László képviselőjelölt nyilvántartásba vételéről
20.2019. (09.09.) HVB határozat Hajdu László képviselőjelölt nyilvántartásba vételéről
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Találatok 233 - 261 / 620
Andornaktálya címere
  
 
  

Ma 2022. augusztus 19. péntek, Huba napja van.

Andornaktályát a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja
Magyar Vöröskereszt
Andornaktályát a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, valamint Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete segíti és támogatja!
 
Top! Top!