www.mamboteam.com
www.andornaktalya.hu
Kezdőlap arrow Fényképek
2021.06.19. 21:19
 
 
Galéria

Jelenleg összesen 3.162 kép van a kategóriákban.
Jelenleg 61 kategória van ebben a galériában.
oldal « 1 2 3 4 5 6 7 8 »
Kategóriák

Andornaktálya Települési Önkormányzat képviselő-testülete 2010. június 28-i ülésén a falunap megrendezésére szánt 1 millió forintot az árvíz által sújtott Edelény megsegítésére ajánlotta fel. Településünk képviseletében 2010. július 20-án háromfős küldöttség járt a borsodi városban. Polgármesterünket erre az útjára elkísérte Megyeri Zoltán önkormányzati képviselő és Szabó Zoltán címzetes főjegyző is.

Edelény város polgármestere, Molnár Oszkár fogadta településünk küldötteit, és hálás köszönetet mondott a felajánlásért. A találkozón Daru Sándor polgármester kifejtette, hogy az andornaktályaiak kérése, hogy egy, az árvízben megsérült önkormányzati ingatlan rendbetételére használják fel az adományt. Molnár Oszkár úr ígéretet tett arra, hogy tájékoztatást ad a felhasználást követően arról, hogy mire költötték az egymillió forintot.

A polgármesteri hivatalban tett látogatást követően az önkormányzat egyik munkatársa megmutatta az árvíz sújtotta utcákat. A Bódva partján homokzsákok emlékeztetnek azokra a szörnyű napokra. Az alacsonyabban fekvő utcákban néhol 3 méter magasan állt a víz, miután átbukott a gáton. Több helyen is nekikezdtek időközben a házak bontásának. 

(Megyeri Zoltán)


Andornaktálya Önkormányzata és az Andornaktályai Hegyközség 2009. szeptember 5-én, szombaton FALUNAPOT ÉS SZÜRETI FELVONULÁSt rendezett. Tekintse meg az itt készült képeket!
2008. november 8-án, egy szép szombaton délelőtt vendégségbe hívtuk a szülőket és a gyerekeket. Megünnepeltük óvodánk megnyitásának 30. évfordulóját.
A Művelődési Házban gyülekeztünk, illetve egy zenés-táncos gyermekműsor részesei lehettünk. A jó hangulatról „Zsuzsi és Orsi” gondoskodott. A gyerekek nagyon jól szórakoztak, örömmel énekeltek, táncoltak együtt az előadókkal. A szülők és óvó nénik közül is sokan bekapcsolódtak.
A műsor után átmentünk az óvodába egy közös játékra a szülőkkel a Maci ill. a Margaréta csoportba. Egy kis barkácsolásra is volt lehetőség, pólyás babát készítettünk, lehetett még jubileumi margarétás, macis emblémát nyirkálni és színezni.
Mosolygó szendviccsel kedveskedtünk vendégeinknek, majd elfújtuk a sok apró gyertyát a hatalmas születésnapi tortán.
A jubileumi rendezvény záró programjaként fákat ültettünk: fenyőt, fűzfát, diót, szelídgesztenyét és ecetfát. Jó hangulatban telt az idő, valamennyien jól éreztük magunkat!

Szilágyi Róbertné
óvónő


Andornatályán 2008. szeptember 15.-én elindult a bajnokság 11-csapat részvételével,  minden hétfőn 17.00-órától az általános iskola tornatermében. 2008. október 25-re szerveztünk egy házi bajnokságot egyéniben és párosban, 35-40 fő részvételével.

Díszvendégként vendégül láttuk Klampár Tibort, többszörös világ és Európa-bajnok, sokszoros magyar bajnokot. 9.00-órától megkezdődtek a párharcok az asztal mellett, az udvaron bográcsban főtt az ebéd.

A vendégünk 11.00 órára megérkezett, baráti hangulatban beszélgettünk. Autogramokat adott  Tibor, ütőre, pólóra, ki hová igényelte. Vendégünk asztalhoz állt váltott partnerekkel, közben mindenkihez volt egy-két jó szava, tanácsa. Pihenés alatt szakmai tanácsokkal látta el a sporttársakat.
 
Közös ebéd volt fél háromkor, amit jóízűen elfogyasztottunk. A vendégünk délután háromkor távozott.

Nagy örömünkre szolgált hogy egy legendával üthettük a labdát. Köszönjük Tibor!! Ezután még folytatódott a bajnokság este 8 óráig.

Eredmények:

Egyéni: 1-Bánkúti Gábor /Laguna Eger/, 2-Burai János /Heves Sc/, 3-Bukta Zoltán /Ugrifüles Heves/

Páros: 1-Burai János -Csikós Csaba /Heves Sc, 2-Bukta Zoltán-Bogdán Vilmos /Ugrifüles-Konszenzus/, 3-Bánkúti Gábor -Lassú Tibor /Laguna/

Megragadva az alkalmat szeretném megköszönni magam és sporttársaim nevében a polgármester úrnak, Daru Sándornak és az iskola igazgatónak, Vámosi Lászlónak hogy folyamatosan támogatnak bennünket a játék lehetőségben. Szombatonként 15.00-17.00-ig nagy szeretettel várjuk a falubeli ping-pongozni vágyókat, kortól, nemtől függetlenül.

További jó sportolást kívánok mindenkinek!

Az itt látható fényképek az október 25.-ei bajnokság és bemutató legérdekesebb pillanatait örökítik meg.
 
Tóth László /szervező/


2008. augusztusában Magyarországon vendégeskedett a kazakisztáni madjarok küldöttsége. Ez a madjar közösség mintegy 1300- 1500 éve szakadt el tőlünk. Lélekszámuk ötezer főre tehető, de a mai Magyarországnál nagyobb területen élnek.

A közös mese- és mondavilágon, az 1600 szavas közös szókincsen kívül ma már a modern genetikai vizsgálatok is bizonyítják, hogy legközelebbi rokonaik mi vagyunk.
Augusztus 13-án, szerdán az Andornaktályai Polgári Kör Egyesület meghívására településünkre is ellátogatott a 30-40 fős küldöttség.


Tiszteletükre az általános iskola udvarán felállított színpadon fellépett:
•    az Andornaktályai Asszonykórus,
•    a Szilaj Dobcsoport,
•    a Mezőkövesdi Nagymama Klub, akik matyó lakodalmast adtak elő.


A kazakisztáni madjarok közül is énekeltek hárman, illetve a vezetőjük, Kurman Gazi is köszöntötte a jelenlévőket tolmács segítségével.
A kulturális műsor után vacsorával kedveskedtünk vendégeinknek, amelyhez Katrics Krisztina jóvoltából igazi, finom, kemencében sült kenyeret kínálhattunk.
A programot táncházzal fejeztük be, melyhez a zenét Dsupin Pál, Námor Csaba, Vámosi László, Grúz Attila és Csergő-Herceg László szolgáltatta, a táncokat Együd László tanította.
Úgy érezzük, igazán emlékezetes, szép élménnyel lett gazdagabb az, aki elfogadta meghívásunkat és eljött erre a szívet, lelket melengető eseményre.

Andornaktályai Polgári Kör Egyesület


2008. szeptember 6.-án ötödik alkalommal került megrendezésre Andornaktályán a szüreti felvonulás és folklór találkozó, Andornaktálya Települési Önkormányzat, az Andornaktályai Hegyközség, valamint az Eger és Környéke Takarékszövetkezet támogatásával.

A találkozó résztvevői a Rákóczi út 213. számú (volt óvoda) épülettől indulva, a település főútján végig dalolva, táncolva vonultak az általános iskoláig, a felsőtárkányi fúvós zenekar pattogós zenéire, indulóira.

A menetet lovas huszár és lovas „huszár lányok” vezették, majd a fellépők, és a „kísérők,” meghívott vendégek következtek.

A nagy melegben jólesett a frissítő és borocska Kecső Annamária pincészeténél, hogy aztán kis pihenő után folytatódjon a nóta, a mulatság.

A hivatalos program részeként Daru Sándor polgármester mondott köszöntőt, és nyitotta meg a rendezvényt. Ezt követően Varga Sándor hegybíró üdvözölte a megjelenteket.

Jelenleg 61 kategória van ebben a galériában.
oldal « 1 2 3 4 5 6 7 8 »

Powered by: PonyGallery ML
Version 2.4.0, BUILD 20070806
Andornaktálya címere
  
 
  

Ma 2021. június 19. szombat, Gyárfás napja van.

Andornaktályát a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja
Magyar Vöröskereszt
Andornaktályát a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, valamint Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezete segíti és támogatja!
 
Top! Top!